Laatste update actie #BantuKariu – 1 februari 2022

Selamat basudara pela/gandong dan teman2,

Sinds onze Tikkie actie ‘#BantuKariu’ van 26 januari jongstleden zijn wij, Anak2 muda BAKH di Belanda, overspoeld met donaties. Woorden schieten tekort om onze dank richting jullie, de gulle donateurs, uit te drukken. De actie is zelfs zo succesvol dat de bank (BUNQ) op dit moment de Tikkie-link geblokkeerd heeft, vanwege de grote hoeveelheid financiële transacties die ze voorbij zag komen. Wij zijn momenteel uiteraard druk in gesprek met de bank om deze blokkade er zo snel mogelijk af te krijgen, omdat nog steeds iedere euro meer dan welkom is om onze broeders en zusters in Aboru te steunen.

Op het moment van schrijven heeft de actie circa EU 19.000 gegenereerd. Hiervan is reeds EU 7000 overgemaakt naar onze mensen in Aboru. Zij zijn, samen met ons, de afgelopen dagen met man en macht aan het werk geweest om de volgende zaken gerealiseerd te krijgen:
a) Inventariseren aan welke middelen de meeste behoefte is.
b) Samenstellen van een ploeg mensen die de benodigde middelen moet gaan bemachtigen in Ambon.
c) Transport regelen vanuit Aboru naar en van Ambon. Deels met de vrachtwagen en deels met de ferry. Een situatie die bemoeilijkt werd omdat de normale route via Tulehu momenteel niet gebruikt kan worden door het aanhoudende conflict met Hulaliu. De route van Aboru naar Ambon (en vice versa) loopt nu via Passo.
d) Security regelen van het transport.

Wij zijn blij om te melden dat het eerste transport inmiddels succesvol is aangekomen in Aboru. Mede door onze gandong2 uit Hualoy, die het transport spontaan hebben bijgestaan op het vlak van security. Zij hebben, samen met ons team, de gehele nacht de wacht gehouden bij de volgeladen truck in Ambon, voordat deze over kon varen met de ferry.

In het transport zitten kleding, medicijnen, vitamines, kookgerei, verzorgingsproducten en nog vele andere zaken bijgesloten. In het artikel hebben we een tweetal screenshots bijgesloten van de aangekochte goederen om een beter beeld te geven van wat er precies is ingekocht en in welke hoeveelheden. Deze informatie is inmiddels al achterhaald omdat er nog meer is ingekocht en bijgesloten in het transport. Zodra wij alle bonnen en definitieve lijsten hebben ontvangen geven we een definitief overzicht van de gekochte goederen en de bijbehorende kosten. Dan zullen we ook laten weten wat we nog precies in kas hebben. Met deze buffer zullen we de toekomstige goederentransporten financieren of, mocht daar een grotere behoefte aan zijn, meer structurele oplossingen zoals openbare toiletten/douches, mocht het verblijf van de Kariunezen in Aboru een meer permanent karakter aannemen.

Verder heeft de Raja van Aboru, Marthen Sinay, zijn grote dank uitgesproken richting de BAKH gemeenschap in Nederland en alle donateurs voor de steun aan Kariu en Aboru in deze moeilijke tijd.

Anak2 muda BAKH di Belanda

G. Akihary
M. Akihary
H. Sahureka
O. Sahureka
A. Leatomu
E. Leatomu
M. Leatomu
F. Pattiwaellapia
R. Pattiwaellapia
J. Schaduw
J. Tahamata
D. Tehupuring
N. Nanulaitta
J. Polnaija
J. Ritawaemahu
D. Tahalele