Update arrestatie Dominggus Workala, 7 april 2021

Opvallend aan de arrestatie van Dominggus Workala, die vandaag heeft plaatsgevonden, was dat deze werd uitgevoerd door een gecombineerde eenheid van militairen van verschillende eenheden en afdelingen (zowel inlichtingendiensten als infanterie) zonder enige bemoeienis van de politie. Volgens onze informatie maakten de volgende eenheden deel uit van het arrestatieteam:

• Koramil = militair commando van een district, 6 militairen
• Batalyon Infanteri 734/Satria Nusa Samudra, 5 militairen
• Intel Korem 151/Binaya = militaire inlichtingendienst, 4 man
• Intel Kodim 1502 Masohi = militaire inlichtingendienst, 2 man

Het team werd geleid door kapitein Agung Prabowo, in zijn rol als verantwoordelijk commandant van de regio Piru.

Dat de politie buitenspel is gezet geeft aan dat het leger rechtstreeks opsporingstaken op zich heeft genomen. Dat gebeurt doorgaans alleen in gevallen waarin er sprake is van terrorisme en/of een bedreiging van de staatsveiligheid. Hiermee wordt wederom benadrukt dat we niet te maken hebben met een democratie, maar met een gemilitariseerde samenleving, een overduidelijk kenmerk van een onderdrukkingsregime!

Dominggus Workala is inmiddels overgedragen aan de politie en zit op het moment van schrijven vast op het politiebureau Polsek Piru.