Vandaag zijn het Indonesische leger (TNI) en politieleiding aangekomen in Aboru. De volgende militaire commandanten zijn aanwezig: Dandim, Dandrem, Kapolda Maluku (hoofd politie op Maluku), Pangdam XVI Pattimura (bevelhebber Indonesische strijdkrachten op Maluku), Bupati Maluku Tengah (gebiedshoofd Midden Molukken) en mogelijk de Gubernur Maluku (gouverneur voor Indonesië op Maluku).

Ze zijn in Aboru om de plannen van de Indonesische autoriteiten te promoten om een autoweg rondom het hele eiland Haruku aan te leggen. Dit wordt verkocht als een infrastructurele verbetering die ten goede komt aan de gehele bevolking aldaar. Wat echter verzwegen wordt is dat het voor de NKRI vele malen makkelijker wordt om legertroepen en materieel te verplaatsen over het heel Haruku. De echte reden is dan ook militair strategisch en niet humanitair. Ook nu heeft de legerleiding bij monde van de PANGDAM de bevolking in Aboru aangemoedigd om hun kinderen op te geven voor de TNI/staatspolitie met de garantie op een baan mits ze trouw zweren aan de NKRI.

We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
Mena Muria!